Závitky z lososa a mořského jazyka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z lososa a mořského jazyka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36171 |
Ingredience
1,5 dl | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kerblík |
0,5 kávová lžička | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
60 g | Losos uzený |
4 plátek | Mořský jazyk |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1,5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 15,9mg |
Draslík | 253,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 129,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kerblík, Limetková šťáva, Losos uzený, Strouhanka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z lososa a mořského jazyka postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v míse šťávu a kůru z limetky, strouhanku, sůl, pepř, měkký sýr a promícháme. |
2 | Odřížneme kůži od masa plátků mořského jazyka, konec kůže držíme pevně mezi prsty. Po délce plátky překrojíme. Proužky uzeného lososa položíme na ty strany plátků, kde byla kůže. |
3 | Na každý plátek dáme lžíci náplně a rozetřeme po celé délce plátku. Plátky zabalíme, položíme do zapékací mísy a přelijeme je vývarem. Zapékáme v předehřáté troubě 15 minut. |
4 | Poté je přendáme na servírovací mísu, přikryjeme a udržujeme teplé. Šťávu ze zapékací mísy dáme do hrnce, vmícháme do ní kerblík a jogurt, osolíme, opepříme a prohřejeme omáčku. |
5 | Závitky podáváme s jogurtovou omáčkou. |