Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36172
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
230 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
500 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
90 g Protlak rajčatový
100 g Rajčata
5 g Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Fusilli
150 ml Víno červené
1 polévková lžíce Želé rybízové
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 994 kcal
Kilojoule 4 157kJ
31% Sacharidy 112 g
54% Tuky 40 g
44% Sodík 872 mg
62% Bílkoviny 35 g

Fusilli po boloňsku postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli. Smažíme a mícháme 5 minut. Přidáme mouku, česnek a rajský protlak

2

a podusíme ještě 1 minutu.

3

Přilijeme vývar a víno. Přidáme nakrájený celer, pokrájená rajčata, rybízové želé, podle chuti sůl a pepř. Podusíme a mícháme do zhoustnutí.

4

Pánev částečně přikryjeme a velmi mírně necháme dusit 1 hodinu. Občas mícháme.

5

Zatím těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Důkladně je procedíme. Vrátíme těstoviny do nádoby, přidáme zbývající olej a promícháme, aby se stejnoměrně omastily.

6

Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře a na každou porci nalijeme

7

trochu masové omáčky. Posypeme jemně parmezánem a zbytek sýru podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept