Sledě na estragonu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledě na estragonu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36173 |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
800 g | Sleď čerstvý |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 286,0mg |
Draslík | 216,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 376,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Estragon, Pomeranče, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sleď čerstvý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledě na estragonu postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme kůru z poloviny pomeranče. Oloupeme celý pomeranč a dužinu nasekáme. |
2 | V misce smícháme pomerančovou šťávu, dužinu, kůru, pokrájené jarní cibulky, estragon a strouhanku. Osolíme a opepříme. Náplň rozdělíme na 4 díly a vyplníme břišní dutiny ryb. |
3 | Každou rybu dáme na fólii, kterou jsme potřeli omastkem. Ryby zabalíme a opékáme 30 minut. |
4 | Poté ryby rozbalíme a okamžitě podáváme. |
Poznámka
Sledě použijeme očištěné a vykuchané.