Jednoduchý recept

Rybí guláš středozemní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 36174

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
225 g Cuketa
2 kávová lžička Cukr moučkový
225 g Krevety tygří - loupané
225 g Lilek
750 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 kávová lžička Olej olivový
225 g Olihně
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Platýz - filety
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
3 dl Víno červené
3 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 362kJ
10% Sacharidy 37 g
15% Tuky 11 g
72% Sodík 1 g
130% Bílkoviny 73 g

Rybí guláš středozemní postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájené cibule a česnek. Přidáme cukr, vinný ocet a povaříme 2 minuty. Přidáme víno, vývar, rajčata, pokrájené cukety, lilky, papriky a rozmarýn. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Přidáme plátky platýza zbaveného kůže a pokrájeného na kostky, mušle a pokrájené olihně, promícháme, přikryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Do pánve vhodíme krevety a další 3 minuty vaříme.

2

Vyhodíme všechny mušle, které se neotevřely, pokrm osolíme a opepříme.

3

Nalijeme na talíře guláš a okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept