Rybí guláš středozemní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí guláš středozemní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36174 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
225 g | Cuketa |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
225 g | Krevety tygří - loupané |
225 g | Lilek |
750 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 kávová lžička | Olej olivový |
225 g | Olihně |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Platýz - filety |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Víno červené |
3 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 302,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 129,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Cukr moučkový, Lilek, Mušle slávky, Ocet vinný červený, Olihně, Paprika zelená, Platýz - filety, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí guláš středozemní postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájené cibule a česnek. Přidáme cukr, vinný ocet a povaříme 2 minuty. Přidáme víno, vývar, rajčata, pokrájené cukety, lilky, papriky a rozmarýn. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Přidáme plátky platýza zbaveného kůže a pokrájeného na kostky, mušle a pokrájené olihně, promícháme, přikryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Do pánve vhodíme krevety a další 3 minuty vaříme. |
2 | Vyhodíme všechny mušle, které se neotevřely, pokrm osolíme a opepříme. |
3 | Nalijeme na talíře guláš a okamžitě podáváme. |