Jednoduchý recept

Mořský ďas s omáčkou kaparovou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 36175

Ingredience

3 ks Ančovička - filety
5 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
2 ks Citrony
2 polévková lžíce Kapary
750 g Mořský ďas
8 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 390kJ
3% Sacharidy 9 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 83 mg
64% Bílkoviny 36 g

Mořský ďas s omáčkou kaparovou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme ocasní ploutve z mořského ďasa. Odstraníme narůžovělé blány a kolem páteře maso odkrojíme z obou stran, abychom získali dva silné plátky.

2

Plátky pokrájíme na kostky a dáme do talíře. Promícháme je s citronovou šťávou a kůrou a olivovým olejem. Kostky necháme okapat a napichujeme na jehly střídavě s klínky citronu a bobkovými listy.

3

Gril předehřejeme a maso na jehlách obalíme fólií. Pečeme 3 minuty, občas obrátíme, potřeme tekutinou a pečeme další 4 minuty.

4

V misce smícháme olivový olej, česnek, citronovu šťávu a kůru, petrželku, nasekané kapary, filátka a pepř. Vznikne tak omáčka.

5

Jehly rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Z citronu nastrouhaná kůra a šťáva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept