Fusilli s masovými kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s masovými kuličkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36176 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Těstoviny Fusilli |
Rajská omáčka | |
---|---|
20 g | Bazalka |
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
Masové kuličky | |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
150 g | Strouhanka |
3 g | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
500 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
90 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 123g |
---|---|
Cholesterol | 189,3mg |
Draslík | 846,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bazalka, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Fusilli, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s masovými kuličkami postup přípravy receptu:
1 | Omáčka: Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rajčata a polovinu jejich šťávy, mírně podusíme 3 minuty. |
2 | Vložíme bazalku a okořeníme podle chuti. |
3 | Masové kuličky: smícháme mleté telecí, strouhanku, strouhaný parmezán, vejce, petržel, sůl a pepř. Postupně přidáváme odměřenou vodu a dobře mícháme. Vytvarujeme z hmoty kuličky velikosti ořechů. |
4 | Rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a smažíme je, až zhnědnou a jsou uvnitř upečené. Vyjmeme je děrovanou lžící, vložíme je do rajské omáčky a mírně vaříme asi 5 minut. |
5 | Zatím vaříme ve slané vodě ve velkém hrnci těstoviny. Důkladně je scedíme, zalijeme je omáčkou s masovými knedlíčky a podáváme ozdobené nasekanou bazalkou. |