Dušené přírodní hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené přírodní hovězí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36177 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1200 g | Hovězí svíčková |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo vepřové škvařené |
8 g | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
200 g | Houby čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 685,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí svíčková, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené přírodní hovězí postup přípravy receptu:
1 | Plátky hovězího masa naklepeme, nasolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném sádle ze všech stran. |
2 | Přidáme nakrájenou cibuli a houby, bobkový list, sůl a pepř, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu, až je maso měkké. V průběhu dušení maso otáčíme, případně podléváme vodou. |
3 | Když je maso hotové, zaprášíme šťávu moukou a chvíli povaříme. |