Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36180
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
115 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
900 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Tagliatelle
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 605kJ
26% Sacharidy 95 g
25% Tuky 19 g
44% Sodík 877 mg
37% Bílkoviny 21 g

Tagliatelle s pancettou postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky.

2

V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou pancettu dozlatova. Vyjmeme ji, snížíme příkon tepla a ve výpeku restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený řapíkatý celer asi 5 minut.

3

Do základu vmícháme rozmělněné stroužky česneku a očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku. Po minutě přidáme rajčata, osolíme, opepříme a za občasného promíchání zvolna vaříme 15 minut do zhoustnutí.

4

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme pancettu a omáčku, vše zlehka promícháme a podle chuti přisolíme a opepříme.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept