Tagliatelle s pancettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s pancettou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 36180 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
115 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
900 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Tagliatelle |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 16g |
Draslík | 608,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pancetta, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s pancettou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou pancettu dozlatova. Vyjmeme ji, snížíme příkon tepla a ve výpeku restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený řapíkatý celer asi 5 minut. |
3 | Do základu vmícháme rozmělněné stroužky česneku a očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku. Po minutě přidáme rajčata, osolíme, opepříme a za občasného promíchání zvolna vaříme 15 minut do zhoustnutí. |
4 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme pancettu a omáčku, vše zlehka promícháme a podle chuti přisolíme a opepříme. |
5 | Ihned podáváme. |