Jednoduchý recept

Špikovaná pečeně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 36182

Ingredience

2 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
5 g Majoránka
100 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
40 ml Ocet kvasný lihový
5 g Paprika mletá sladká
100 g Petržel kořen
50 g Protlak rajčatový
150 g Slanina vepřová
150 g Sádlo vepřové škvařené
10 g Sůl
5 dl Voda pitná
1 dl Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 620kJ
1% Sacharidy 5 g
97% Tuky 73 g
31% Sodík 620 mg
71% Bílkoviny 40 g

Špikovaná pečeně postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu nastrouháme a vložíme do keramické nádoby. Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme, vložíme 2 bobkové listy, nové koření a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vodou s octem, zakryjeme a necháme 1-2 dny uležet, v průběhu občas maso otočíme.

2

Uleželé maso vyjmeme, zeleninu dáme stranou na později a maso důkladně prošpikujeme slaninou. Na velké pánvi rozpálíme sádlo a maso opečeme ze všech stran. Přendáme do kastrolu, vrátíme zeleninu, tuk z pečení, přisypeme majoránku, papriku, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi 2 hodiny, podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme protlak, víno, prolisovaný česnek a chvíli povaříme.

3

Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky.

Poznámka

min 1 den je nutné naložit

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept