Koláč mořský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč mořský
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36183 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
60 g | Krevety tygří - loupané |
225 g | Losos - filety |
4,3 dl | Mléko nízkotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
60 g | Tuk |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 105,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 123,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Kopr čerstvý, Losos - filety, Sůl, Treska aljašská, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Krevety tygří - loupané, Mléko nízkotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč mořský postup přípravy receptu:
1 | Do pánve dáme ryby s bobkovým listem, solí, pepřem a 3dl mléka. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. |
2 | Pokrájíme oloupané brambory a uvaříme je ve slané vodě. |
3 | Ryby necháme okapat a uschováme 3dl tekutiny, v níž se vařily. Ryby rozebereme na vrstvičky, vyhodíme kosti a maso dáme do zapékací mísy, přidáme krevety. |
4 | Rozpustíme v hrnci polovinu rostlinného tuku, přidáme mouku a minutu smažíme. Přiléváme postupně uschovaný vývar a víno, přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř, kapary a kopr a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybí maso a rozmícháme. |
5 | Brambory scedíme a rozmačkáme je. Smícháme se zbylým rostlinným tukem, solí, pepřem a mlékem, aby byla hladká kaše. |
6 | Kaši dáme do sáčku s velkou hvězdičkovou trubičkou, nastříkáme na ryby a v předehřáté troubě pokrm zapékáme 25 minut. |
7 | Okamžitě podáváme. |
Poznámka
Tresčí plátky bez kůže a lososí plátky.