Jednoduchý recept

Uzená treska zapečená

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36184
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 dl Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Fusilli
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
450 g Treska uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 448kJ
22% Sacharidy 78 g
18% Tuky 13 g
30% Sodík 598 mg
60% Bílkoviny 34 g

Uzená treska zapečená postup přípravy receptu:

1

1/2 lžíce másla vymažeme zapékací mísu. Dáme do ni uzenou pokrájenou tresku, zalijeme mlékem a v předehřáté troubě zapékáme 15 minut. Odlijeme zbylou tekutinu do jiné nádoby.

2

Ve 200 ml vody si uvaříme vejce natvrdo, poté je zchladíme, oloupeme a rozmačkáme na kaši.

3

V pánvi rozpustíme zbylé máslo, vmícháme do něj mouku a přiléváme za neustálého míchání tekutinu ze zapékací mísy, kterou jsme odlili. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vmícháme smetanu, rozkvedlaná vejce, nasekanou petrželovou nať a povaříme 2 minuty.

4

Hrnec s 800 ml osolené vody přivedeme k varu, přidáme fusilli a citronovou šťávu a vaříme 10 minut. Poté těstoviny scedíme a přesypeme je na tresčí plátky. Navrch dáme omáčku s vejci a ještě 10 minut zapečeme v troubě.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou nové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept