Uzená treska zapečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená treska zapečená
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36184 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 dl | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Fusilli |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
450 g | Treska uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 150,7mg |
Draslík | 410,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená treska zapečená postup přípravy receptu:
1 | 1/2 lžíce másla vymažeme zapékací mísu. Dáme do ni uzenou pokrájenou tresku, zalijeme mlékem a v předehřáté troubě zapékáme 15 minut. Odlijeme zbylou tekutinu do jiné nádoby. |
2 | Ve 200 ml vody si uvaříme vejce natvrdo, poté je zchladíme, oloupeme a rozmačkáme na kaši. |
3 | V pánvi rozpustíme zbylé máslo, vmícháme do něj mouku a přiléváme za neustálého míchání tekutinu ze zapékací mísy, kterou jsme odlili. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vmícháme smetanu, rozkvedlaná vejce, nasekanou petrželovou nať a povaříme 2 minuty. |
4 | Hrnec s 800 ml osolené vody přivedeme k varu, přidáme fusilli a citronovou šťávu a vaříme 10 minut. Poté těstoviny scedíme a přesypeme je na tresčí plátky. Navrch dáme omáčku s vejci a ještě 10 minut zapečeme v troubě. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou nové brambory.