Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36185

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
550 g Pohanka
60 g Sýr kozí
120 ml Víno bílé
1200 ml Vývar zeleninový
1 ks Červená řepa
1 stroužek Česnek
2 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 951 kcal
Kilojoule 3 979kJ
40% Sacharidy 144 g
143% Tuky 107 g
82% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 31 g

Kasha se zeleninou postup přípravy receptu:

1

V kastrole rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a česnek, očištěné, na plátky nakrájené kloboučky hub a nadrobno nakrájený řapíkatý celer 8-10 minut.

2

Přidáme pohanku, restujeme ještě 2-3 minuty, zalijeme vínem a mícháme, dokud se všechna šťáva nevstřebá do pohanky.

3

Potom přiléváme po částech horký vývar za stálého míchání. Vždy počkáme, až se dávka vstřebá a pokračujeme asi 20 minut, aby pohanka změkla.

4

Nakonec do směsi vmícháme uvařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky a odstavíme z plotny.

5

Pokrm podáváme posypaný rozdrobeným sýrem a nasekanou petrželkou.

6

Vhodnou přílohou je chléb.

Poznámka

Červenou řepu předem uvaříme nebo můžeme použít nakládanou řepu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept