Recept

Ravioli plněné parmskou šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36187
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 g Bazalka
90 g Hovězí maso vařené
15 g Máslo čerstvé
300 g Omáčka na těstoviny
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Rajčatová šťáva
1 polévková lžíce Strouhanka
5 g Sůl
75 g Šunka parmská
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Těsto
300 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 715kJ
25% Sacharidy 90 g
25% Tuky 18 g
69% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 31 g

Ravioli plněné parmskou šunkou postup přípravy receptu:

1

V robotu smícháme hladkou mouku a lžičku soli, přidáme olej a vejce uhněteme na těsto. Z těsta vytvoříme kouli, tu zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme umleté nebo nasekané hovězí maso a opékáme 5 minut. Přidáme petrželovou nať, pokrájenou šunku, sůl, pepř, rajčatovou šťávu, strouhanku, rozšlehané vejce a vodu. Vše pořádně promícháme a povaříme.

3

Na hrubou moukou pomoučněném válu rozválíme těsto velmi tence do čtverce. Těsto necháme asi 20 minut vyschnout. Pak je rozkrájíme na čtverečky, polovinu z nich naplníme směsí s mletým masem a přiklopíme prázdným čtverečkem těsta. Okraje spojíme k sobě a vzniklé ravioli uvaříme ve zbytkem soli osolené vroucí vodě. Hotové promícháme s teplou omáčkou a podáváme ozdobené bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept