Ravioli plněné parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné parmskou šunkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36187 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
90 g | Hovězí maso vařené |
15 g | Máslo čerstvé |
300 g | Omáčka na těstoviny |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
5 g | Sůl |
75 g | Šunka parmská |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Těsto | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 363,1mg |
Draslík | 176,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 19,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Máslo čerstvé, Omáčka na těstoviny, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva, Šunka parmská, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli plněné parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | V robotu smícháme hladkou mouku a lžičku soli, přidáme olej a vejce uhněteme na těsto. Z těsta vytvoříme kouli, tu zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme umleté nebo nasekané hovězí maso a opékáme 5 minut. Přidáme petrželovou nať, pokrájenou šunku, sůl, pepř, rajčatovou šťávu, strouhanku, rozšlehané vejce a vodu. Vše pořádně promícháme a povaříme. |
3 | Na hrubou moukou pomoučněném válu rozválíme těsto velmi tence do čtverce. Těsto necháme asi 20 minut vyschnout. Pak je rozkrájíme na čtverečky, polovinu z nich naplníme směsí s mletým masem a přiklopíme prázdným čtverečkem těsta. Okraje spojíme k sobě a vzniklé ravioli uvaříme ve zbytkem soli osolené vroucí vodě. Hotové promícháme s teplou omáčkou a podáváme ozdobené bazalkou. |