Palačinky s jablkovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s jablkovou náplní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36188 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
10 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
jablková náplň | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 174,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s jablkovou náplní postup přípravy receptu:
1 | V troše mléka rozmícháme vejce, sůl, cukr a hladkou mouku. Přilijeme zbylé mléko a vše promícháme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, naběračkou vlijeme trochu těsta a upečeme palačinku po obou stranách. Stejným způsobem upečeme zbylé palačinky. |
3 | Oloupaná a na kousky nakrájená jablka vsypeme do kastrůlku, zasypeme je cukrem, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Dušená jablka posypeme skořicí a zamícháme. |
4 | Upečené palačinky potřeme jablkovou náplní a stočíme. Můžeme podávat pocukrované. |
Palačinky rodině chutnaly,mám dost jablíček ze zahrádky, tak je v kuchyni dost využívám. Když je jablek méně, dá se přidat více vody a zahustit vanilkovým pudinkem. Tyto palačinky chutnají nejen dětem. Použila jsem o malinko více mléka, to ale záleží na mouce.