Vepřové růže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové růže
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Špekáčky |
4 plátek | Vepřová kýta |
0,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 251,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 127,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Vepřová kýta, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové růže postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme opláchnuté maso. Dle chuti okořeníme. |
2 | Zelí vysypeme ze sáčku a vymačkáme šťávu. Rozkrojíme špekáčky na okraji jako při opékání. Doprostřed plátku masa dáme zelí a nakrojený špekáček a maso zabalíme, aby vršek špekáčku zůstal z masa vyčnívat. |
3 | Oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli. Do hrnce dáme olej, osmahneme cibuli a přidáme hotové závitky, které ze všech stran osmahneme. Opečené maso podlijeme a dusíme doměkka. |
4 | Pokud chceme přípravu urychlit, můžeme závitky dát do trouby. |