Recept

Rizoto se šafránem, krevetami a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36190
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
8 ks Chřest zelený
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř bílý
8 ks Rajčata
280 g Rýže loupaná
2 g Šafrán
80 g Šalotka
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
2 špetka Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
800 ml Voda pitná
80 g Krevety tygří - loupané
14 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 313kJ
20% Sacharidy 70 g
27% Tuky 20 g
25% Sodík 500 mg
37% Bílkoviny 21 g

Rizoto se šafránem, krevetami a chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest oškrábeme škrabkou a povaříme ho 3 minuty ve 400 ml osolené vroucí vody. Poté ho vyndáme a ochladíme ve studené vodě.

2

Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme je. Z chřestu odkrojíme špičky, které použijeme na konečnou ozdobu. Zbylé výhonky nakrájíme na malá kolečka.

3

Ve druhém hrnci zpěníme na 4 lžicích oleje nasekanou šalotku, poté k ní přidáme rýži a několik minut restujeme. K orestované rýži přilijeme bílé víno, které necháme vyvařit. Poté přidáme špetku šafránu, pepř, na kousky nakrájený chřest a vše zalijeme zbylou vodou. Na mírném plameni vaříme 15 minut. Směs uvaříme tak, aby bylo vše měkké, ale aby rýže nebyla rozvařená. Potom hrnec sundáme z ohně, přimícháme 10 g másla a strouhaný sýr.

4

Na 2 lžících olivového oleje osmahneme krevety s česnekem a špetkou tymiánu dozlatova. Vše přidáme do rizota spolu se špičkami chřestu a půlkou rajčat a krevet. Potom do rizota zamícháme zbylé máslo a rizoto rozdělíme na talíře. Naporcované rizoto ozdobíme zbytkem rajčat a krevet a posypme strouhaným sýrem. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept