Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36191
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1,2 kg Brambory
100 g Krupice dětská
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
200 g Mouka pšeničná hrubá
3 l Podmáslí kysané 1%
5 dl Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Soda jedlá
100 g Strouhanka
3 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 800kJ
27% Sacharidy 97 g
24% Tuky 18 g
31% Sodík 626 mg
54% Bílkoviny 30 g

Škubánky s podmáslím postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. V míse je smícháme se solí, hrubou moukou, krupicí, jedlou sodou a strouhankou.

2

Vše dobře promícháme. Těsto dáme na polohrubou moukou pomoučený vál a těsto dobře uhněteme. Rozdělíme ho na 2-3 díly, z každého vyválíme tenký váleček (asi o průměru 1.5 cm) a nakrájíme noky dlouhé přibližně 4 cm.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu, do které jsme dali 2 lžičky soli. Škubánky postupně naházíme do vroucí vody a pomalu je za občasného promíchání vaříme přibližně 4-6 minut. Pak je sítem vyjmeme, rozložíme na mísu a necháme je zchladit.

4

V hrnci si rozšleháme podmáslí se zakysanou smetanou, vložíme do něj škubánky, promícháme a podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept