Jednoduchý recept

Sardinky na rajčatech a olivách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 36193
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 ks Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Olivy černé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
12 ks Sardinka obecná
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 553kJ
4% Sacharidy 14 g
43% Tuky 32 g
90% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 22 g

Sardinky na rajčatech a olivách postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané sardinky osolíme a opepříme uvnitř i zvenčí. Nasekáme šest lístků bazalky a naplníme jimi sardinky. Do sardinek uděláme nožem několik zářezů. Nakrájíme na plátky olivy a rajčata a dáme do mísy. Natrháme na kousky 4 lístky bazalky a smícháme s rajčaty a olivami. Směs rajčat a oliv rozdělíme na čtyři části. Na čtyři velké kusy hliníkové fólie položíme tři sardinky.

2

Máslo a olej rozpustíme v pánvi, přidáme citronovou šťávu a směsí ryby přelijeme. Zabalíme ryby do fólie a grilujeme 20 minut.

3

Z ryb odstraníme hliníkovou fólii a rozdělíme na talíře.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept