Sardinky na rajčatech a olivách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky na rajčatech a olivách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36193 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 ks | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
15 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
12 ks | Sardinka obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 195,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky na rajčatech a olivách postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané sardinky osolíme a opepříme uvnitř i zvenčí. Nasekáme šest lístků bazalky a naplníme jimi sardinky. Do sardinek uděláme nožem několik zářezů. Nakrájíme na plátky olivy a rajčata a dáme do mísy. Natrháme na kousky 4 lístky bazalky a smícháme s rajčaty a olivami. Směs rajčat a oliv rozdělíme na čtyři části. Na čtyři velké kusy hliníkové fólie položíme tři sardinky. |
2 | Máslo a olej rozpustíme v pánvi, přidáme citronovou šťávu a směsí ryby přelijeme. Zabalíme ryby do fólie a grilujeme 20 minut. |
3 | Z ryb odstraníme hliníkovou fólii a rozdělíme na talíře. |
4 | Ihned podáváme. |