Smetanová polévka s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová polévka s bylinkami
Smetanová polévka s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 36194 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Bylinky čerstvé - svazek |
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana zakysaná 14% |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 65,4mg |
Draslík | 384,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová polévka s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Bylinky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a posekáme je nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme bylinky a krátce je podusíme. Přidáme mouku, promícháme s máslem, trochu osmahneme a zalijeme vývarem. Metlou rozmícháme, osolíme, opepříme a pár minut povaříme. V hrnku rozkvedláme vejce a pomalu přilijeme do polévky, ihned rozmícháme. Vmícháme zakysanou smetanu, necháme projít varem a odstavíme. Polévku podáváme s bílým chlebem. |
Poznámka
Nejvhodnějšími bylinkami jsou petrželka, libeček, bazalka, kopřiva, řeřicha, listy pampelišky, šalvěj, kopr, řapíky celeru, pažitka a jiné zelenolisté bylinky.