Makové lívance se šípkovou marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makové lívance se šípkovou marmeládou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36195 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
50 g | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
50 g | Mák mletý |
150 g | Marmeláda šípková |
20 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 260,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Droždí, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Marmeláda šípková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makové lívance se šípkovou marmeládou postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme sůl, cukr, mletý mák, strouhanku, citronovou kůru, skořici a 2 žloutky. Vše dobře promícháme, přidáme hladkou mouku a vypracujeme těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto necháme na teplém místě kynout asi 90 minut. |
2 | Lívancovou pánev zahřejeme, potřeme máslem a do každé jamky vlijeme trochu těsta. Lívance zvolna smažíme po obou stranách. |
3 | Usmažené lívance potřeme šípkovou marmeládou a podáváme. Můžeme je mírně pocukrovat. |