Kopřivová polévka s pohankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kopřivová polévka s pohankou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 36197 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
60 g | Kopřiva |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pohanka |
5 ml | Polévkové koření |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 287,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopřiva, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pohanka, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kopřivová polévka s pohankou postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev na nudličky, kopřivy posekáme nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme brambory, mrkev a pár minut smažíme. Zalijeme horkou vodou, přidáme kopřivy, propláchnutou pohanku, ochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením a dovaříme. Ke konci vaření v hrnku rozkvedláme vejce a přilijeme do polévky. Ihned rozmícháme, necháme projít varem a odstavíme. |