Jednoduchý recept

Zeleninová polévka s krupicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36199
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

100 g Celer bulvový
200 g Chléb celozrnný žitný
100 g Kapusta hlávková
100 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko plnotučné
100 g Mrkev kořen
3 g Muškátový květ
3 g Pepř černý mletý
70 g Petržel kořen
5 ml Polévkové koření
70 g Pšeničná krupice
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
1000 ml Voda pitná
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 548kJ
10% Sacharidy 38 g
28% Tuky 21 g
55% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Zeleninová polévka s krupicí postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a petržel očistíme a spolu s omytou kapustou nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme najemno a chléb pokrájíme na kostičky.

2

V hrnci necháme rozpustit 50 g másla, přisypeme zeleninu a orestujeme ji. Ochutíme muškátovým květem, zázvorem, trochu promícháme a zalijeme horkou vodou. Osolíme a opepříme.

3

V pánvi rozehřejeme 30 gramů másla, přisypeme krupici a orestujeme ji dozlatova. Poté ji opatrně přidáme do polévky. Přilijeme mléko, v hrnku rozkvedláme vejce a pomalu ho také přilijeme do polévky a ihned rozmícháme. Povaříme a nakonec dochutíme polévkovým kořením.

4

Zbylé máslo rozehřejeme a osmahneme na něm kostičky chleba.

5

Horkou polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept