Recept

Dušený chřest se smetanovou máčkou

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36201
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 špetka Cukr krupice
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
Omáčka
5 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
200 ml Smetana jihočeská zakysaná15%
200 ml Smetana ke šlehání 31%
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
4% Sacharidy 15 g
63% Tuky 48 g
9% Sodík 176 mg
14% Bílkoviny 8 g

Dušený chřest se smetanovou máčkou postup přípravy receptu:

1

Chřest uvaříme ve vroucí slané vodě se špetkou cukru a necháme okapat.

2

Mezitím si připravíme smetanovou omáčku: v hlubší pánvi do rozehřátého másla dáme utřený česnek a zalijeme ho kysanou smetanou a šlehačkou a ochutíme solí a pepřem. Při občasném zamíchání směs dusíme až do zahuštění.

3

Vařený chřest podáváme přelitý smetanovou omáčkou. Pokrm podáváme teplý.

Poznámka

K takto připravenému chřestu můžeme podávat vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept