Zeleninová polévka s mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s mlékem
Zeleninová polévka s mlékem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36202 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
50 g | Fazolové lusky zelené |
50 g | Kapusta hlávková |
3 g | Kmín drcený |
150 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
5 ml | Polévkové koření |
60 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 14,6mg |
Draslík | 332,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 188,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Fazolové lusky zelené, Kapusta hlávková, Kmín drcený, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s mlékem postup přípravy receptu:
1 | Z fazolových lusků odkrojíme oba konce, odstraníme podélné vlákno a překrojíme je napůl. Kapustu nakrájíme na slabé proužky, očištěnou mrkev, celer a petržel s bramborami nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme všechnu zeleninu, orestujeme, zasypeme moukou, promícháme s tukem a smažíme, až mouka zrůžoví. Zalijeme horkou vodou, metlou dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme deset minut. Nakonec přilijeme mléko, ochutíme polévkovým kořením, necháme projít varem a můžeme podávat. |