Recept

Bystřická jehla na grilu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36203
Kategorie: Maso

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
400 g Chléb slunečnicový
120 g Cibule
250 g Hovězí maso zadní
20 g Játra telecí
180 g Klobása uzená
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Špek
1,5 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová plec
marináda
1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 257kJ
14% Sacharidy 52 g
59% Tuky 44 g
20% Sodík 396 mg
77% Bílkoviny 43 g

Bystřická jehla na grilu postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec, zadní hovězí maso a telecí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs dáme do mísy, posypeme solí s černým pepřem, chilli a 2 lžícemi olivového oleje. Maso promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky.

2

Očistíme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na plátky.

3

V misce připravíme marinádu: smícháme 2 lžíce olivového oleje se sladkou a pálivou paprikou, kečupem, hořčicí a Worcesterovou omáčkou.

4

Na jehly střídavě napícháme maso s játry a špekem, potřeme marinádou a grilujeme. V průběhu grilování maso potíráme. Grilujeme přibližně 12 minut.

5

Bystřické jehly podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept