Jednoduchý recept

Polévka ze zelí a brambor

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36204

Ingredience

150 g Brambory
3 g Kmín drcený
50 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Ocet kvasný lihový
3 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
150 g Smetana 16% (pochoutková)
30 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
100 g Uzené maso vařené
1200 ml Voda pitná
200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 745kJ
5% Sacharidy 19 g
45% Tuky 34 g
55% Sodík 1 g
12% Bílkoviny 7 g

Polévka ze zelí a brambor postup přípravy receptu:

1

Bílé zelí nakrouháme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Brambory se zelím vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kmín, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, ocet a vaříme 15 minut. Mezitím v pánvi na sádle osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu a kousky vařeného uzeného masa. Přidáme i s tukem do polévky a dovaříme.

2

Polévku podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept