Bandurská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bandurská polévka
Bandurská polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36206 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
7 dl | Podmáslí kysané 1% |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Tarhoňa |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 337,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Podmáslí kysané 1%, Smetana 33% (šlehačka), Tarhoňa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bandurská polévka postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme den dopředu doměkka v 0.5 litru vody. |
2 | Pak je slijeme a druhý den oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
3 | Do kastrolku si dáme 1/2 litr vody a když se začne vařit, vsypeme do ní 4 lžíce těstovinové rýže (např. tarhoňa) a vaříme ji přibližně 5 minut. Pak ji scedíme. |
4 | Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. |
5 | V hrnci si za stálého míchání přivedeme k varu podmáslí, smetanu a máslo. Přidáme uvařenou těstovinovou rýži a brambory. |
6 | Přimícháme kopr, ochutíme solí, pepřem, krátce povaříme (asi 4 minuty) a podáváme. |