Zelňačka s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36207 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
250 g | Brambory |
5 g | Cukr moučkový |
150 g | Klobása uzená |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
3 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 271,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cukr moučkový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Zelí trochu pokrájíme a vložíme do hrnce i s nálevem. Dolijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do hrnce. Vaříme asi 15 minut. Poté přisypeme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou klobásu a povaříme. Podle chuti přidáme cukr a ocet. |
2 | Polévku podáváme horkou. |
Ocet jsem nepřidávala, chutnala nám i bez něho.