Těstoviny s chřestem, česnekem a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s chřestem, česnekem a šlehačkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36208 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest zelený |
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Penne |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 58,8mg |
Draslík | 31,3mg |
Vláknina | 270,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s chřestem, česnekem a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest uvaříme v 700 ml osolené vody se špetkou cukru. Vařený chřest nakrájíme na kousky a špičky výhonků chřestu odložíme na konečnou ozdobu. |
2 | Ve zbylé vodě uvaříme těstoviny podle návodu na přípravu, poté je scedíme a necháme okapat. |
3 | V širším hrnci rozpustíme máslo a vmícháme do něj prolisovaný česnek a necháme zpěnit. Potom k česnekovému máslu přisypeme kousky vařeného chřestu a zaprášíme moukou. |
4 | Potom pomalu, za stálého míchání, přiléváme do směsi šlehačku a promícháme. Potom přisypeme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a 5 minut povaříme. Poté mírně vychladlou směs rozmixujeme, znovu přihřejeme a vmícháme do těstovin. Před podáváním ozdobíme hlavičkami chřestu a lístky bazalky a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme horké. |