Recept

Těstoviny s chřestem, česnekem a šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36208
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
500 g Chřest zelený
1 špetka Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
250 g Těstoviny Penne
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 045kJ
15% Sacharidy 54 g
31% Tuky 23 g
16% Sodík 329 mg
29% Bílkoviny 17 g

Těstoviny s chřestem, česnekem a šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Chřest uvaříme v 700 ml osolené vody se špetkou cukru. Vařený chřest nakrájíme na kousky a špičky výhonků chřestu odložíme na konečnou ozdobu.

2

Ve zbylé vodě uvaříme těstoviny podle návodu na přípravu, poté je scedíme a necháme okapat.

3

V širším hrnci rozpustíme máslo a vmícháme do něj prolisovaný česnek a necháme zpěnit. Potom k česnekovému máslu přisypeme kousky vařeného chřestu a zaprášíme moukou.

4

Potom pomalu, za stálého míchání, přiléváme do směsi šlehačku a promícháme. Potom přisypeme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a 5 minut povaříme. Poté mírně vychladlou směs rozmixujeme, znovu přihřejeme a vmícháme do těstovin. Před podáváním ozdobíme hlavičkami chřestu a lístky bazalky a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept