Recept

Jablkový koláč s drobenkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 36209
Kategorie: Koláče

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
1 kg Jablka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo jihočeské AB
2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
20% Sacharidy 73 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 155 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jablkový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:

1

V hrníčku z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.

2

Do misky vsypeme polohrubou mouku, rozklepneme 1 ks vejce, přidáme 30 g másla, vanilkový cukr, kypřící prášek, špetku soli, vlijeme kvásek. V kuchyňském robotu vypracujeme husté těsto, které necháme na teplém místě vykynout 30 minut. Vykynuté těsto přeložíme na hrubou moukou posypaný val, rozválíme na plat velký jako plech. Plech vymažeme 10 g másla, posypeme strouhankou a na něj položíme těsto. Na těsto naskládáme na plátky nakrájená jablka - asi tři vrstvy. Posypeme je strouhankou a krupicovým cukrem, na vrch dáme drobenku. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut. Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na pěkné porce.

3

Příprava drobenky: Na pánvi rozehřejeme 60 g másla, hrubou mouku, krupicový cukr za stálého míchání osmažíme mouku dozlatova.

Poznámka

Podáváme studené na dezertním talíři, pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept