Jednoduchý recept

Zelňačka s klobásou a vejcem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 36212
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 g Bobkový list
200 g Brambory
100 g Klobása uzená
3 g Kmín drcený
50 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
5 ml Polévkové koření
50 g Slanina vepřová
200 ml Smetana zakysaná 14%
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
750 ml Voda pitná
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 254kJ
7% Sacharidy 23 g
24% Tuky 18 g
55% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 13 g

Zelňačka s klobásou a vejcem postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky, klobásu na tenká kolečka.

2

Do hrnce nasypeme slaninu, necháme ji rozškvařit, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme horkou vodou, přidáme zelí i s nálevem, bobkový list, sůl, pepř, kmín a ve smetaně rozkvedlané vejce. Povaříme asi 15 minut.

3

V pánvi nasucho opražíme klobásu a spolu s bramborami ji přidáme do polévky, dovaříme, ochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept