Zelná polévka s kroupami a bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka s kroupami a bramborem
Zelná polévka s kroupami a bramborem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 36214 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
100 g | Cibule |
100 g | Kroupy malé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 226,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy malé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka s kroupami a bramborem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme, očištěné brambory pokrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme horkou vodou, metlou rozmícháme, přidáme zelí, kroupy, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Přisypeme brambory a dovaříme. |
3 | Polévku dochutíme polévkovým kořením a horkou podáváme. |
Poznámka
Kroupy předem namočíme nebo použijeme kroupy instantní.