Recept

Hovězí jazyk se zavařeninovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36215
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
20 g Cukr krupice
600 g Hovězí jazyk
30 g Hrozinky
20 g Mandle
50 g Marmeláda rybízová
100 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
2 g Nové koření mleté
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
30 ml Protlak rajčatový
10 g Sůl
1 dl Víno červené
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 944kJ
11% Sacharidy 38 g
140% Tuky 105 g
56% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Hovězí jazyk se zavařeninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jazyk vložíme do osolené vody, přidáme očištěný a pokrájený celer, cibuli, mrkev a petržel, bobkový list a uvaříme doměkka. Poté uvařený jazyk na chvíli ochladíme ve studené vodě a oloupeme.

2

Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nové koření a krátce orestujeme. Zasypeme moukou a opražíme, přidáme marmeládu, protlak, sůl, cukr, přilijeme vývar z jazyka a necháme na mírném plameni vařit.

3

Hotovou omáčku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme plátky mandlí, hrozinky a víno a necháme přejít varem. Jazyk nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept