Hovězí maso na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na zelenině
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1000 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
5 g | Paprika mletá sladká |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Protlak rajčatový |
10 g | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
100 g | Sádlo vepřové škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 625,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, obalíme v části mouky a osmažíme ze všech stran na rozpáleném sádle. |
2 | Celer, cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky, zelí omyjeme a nakrouháme. Veškerou zeleninu promícháme s masem i vypečeným tukem a přendáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, přidáme mletou papriku, zbylou mouku, sůl a rajčatový protlak a krátce povaříme. |