Jednoduchý recept

Černý čokoládový suchar

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36217
Kategorie: Cukroví

Ingredience

0,3 ks Citrony
150 g Čokoláda hořká
250 g Cukr moučkový
100 g Cukr vanilka
2 ks Hřebíček
210 g Mandle
210 g Mouka pšeničná hrubá
80 g Pomerančová kůra
210 g Rozinky tmavé
1 špetka Skořice mletá
5 ks Vejce slepičí
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 907kJ
19% Sacharidy 69 g
22% Tuky 17 g
2% Sodík 38 mg
18% Bílkoviny 10 g

Černý čokoládový suchar postup přípravy receptu:

1

Smícháme vejce s moučkovým cukrem a šleháme cca 30 minut do zhoustnutí. Přidáme skořici, nastrouhanou kůru z citronu, tlučený hřebíček, poté zlehka vmícháme na nudličky nakrájené mandle, očištěné rozinky, nastrouhanou čokoládu, pomerančovou kůru a mouku.

2

Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme odpočinout do druhého dne, poté nakrájíme, obalíme ve vanilkovém cukru a v teplé troubě dosušíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept