Indiánky s krémem a čokoládovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indiánky s krémem a čokoládovou polevou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36226 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Cukr moučkový |
160 g | Mouka pšeničná hrubá |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Krém | |
---|---|
20 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Poleva | |
120 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
10 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 374,1mg |
Draslík | 336,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indiánky s krémem a čokoládovou polevou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí, poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku. |
2 | Těstíčkem naplníme vymazané, mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Polovinu hotových indiánků přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout na drátěné podložce, druhou polovinu vydlabeme, vložíme do papírových košíčků, naplníme krémem a přiklopíme indiánky s polevou. |
3 | Na krém ušleháme sníh z bílků, přidáme cukr, zlehka vmícháme strouhanou čokoládu a nastrouhané ořechy. |
4 | Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a lžičkou vody. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme do hladka. |
Poznámka
Servírujeme studené.