Recept

Indiánky s krémem a čokoládovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36226
Kategorie: Zákusky

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
160 g Mouka pšeničná hrubá
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Krém
20 g Čokoláda hořká
100 g Cukr moučkový
100 g Ořechy vlašské
3 ks Vaječný bílek slepičí
Poleva
120 g Čokoláda hořká
200 g Cukr krupice
10 g Máslo čerstvé
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 177kJ
31% Sacharidy 113 g
37% Tuky 28 g
6% Sodík 123 mg
31% Bílkoviny 18 g

Indiánky s krémem a čokoládovou polevou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí, poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku.

2

Těstíčkem naplníme vymazané, mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Polovinu hotových indiánků přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout na drátěné podložce, druhou polovinu vydlabeme, vložíme do papírových košíčků, naplníme krémem a přiklopíme indiánky s polevou.

3

Na krém ušleháme sníh z bílků, přidáme cukr, zlehka vmícháme strouhanou čokoládu a nastrouhané ořechy.

4

Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a lžičkou vody. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme do hladka.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept