Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36227

Ingredience

1 ks Bobkový list
20 g Citrony
500 g Cuketa
650 g Filé z aljašské tresky
250 g Garnát obecný
175 g Lasagne
30 g Máslo čerstvé
4 ks Pepř černý celý
40 g Sýr Parmezán
60 g Sýr Čedar
5 g Sůl
300 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
Omáčka
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
90 g Mouka pšeničná hladká
90 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
Námořnické lasagne
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 342kJ
16% Sacharidy 57 g
55% Tuky 42 g
55% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Námořnické lasagne postup přípravy receptu:

1

V 500 ml osolené vroucí vody si uvaříme garnáty. Filé z tresky dáme do hrnce s bobkovým listem, pepřem a vínem. Přidáme 400 ml vody, přivedeme k varu a mírně vaříme 5 minut, až je ryba provařená. Smícháme s vařenými garnáty.

2

Scedíme tekutinu a doplníme ji zbylou vodou. Tekutinu odložíme.

3

Ve woku rozpustíme máslo, přidáme kolečka cukety, drcený česnek a podusíme 3 minuty do změknutí.

4

Omáčka: ve woku rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmažíme a mícháme 1 minutu. Postupně přidáváme vývar z tresky. Přivedeme k varu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, nasekanou petrželovou nať, kopr a podle chuti sůl a pepř.

5

Třetinu směsi nalijeme do větší vymazané mělké zapékací mísy, překryjeme vrstvou cuket a přelijeme vrstvou omáčky. Pokryjeme vrstvou lasagní. Postup opakujeme, končíme vrstvou omáčky.

6

Posypeme čedarem a parmezánem a pečeme dozlatova 40 minut v troubě na 200 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept