Námořnické lasagne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Námořnické lasagne
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36227 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Citrony |
500 g | Cuketa |
650 g | Filé z aljašské tresky |
250 g | Garnát obecný |
175 g | Lasagne |
30 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Pepř černý celý |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
40 g | Sýr Parmezán |
300 ml | Víno bílé |
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
90 g | Máslo čerstvé |
90 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Námořnické lasagne | |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 223,2mg |
Draslík | 741,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 482,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citrony, Cuketa, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Víno bílé, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Garnát obecný, Lasagne, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Námořnické lasagne postup přípravy receptu:
1 | V 500 ml osolené vroucí vody si uvaříme garnáty. Filé z tresky dáme do hrnce s bobkovým listem, pepřem a vínem. Přidáme 400 ml vody, přivedeme k varu a mírně vaříme 5 minut, až je ryba provařená. Smícháme s vařenými garnáty. |
2 | Scedíme tekutinu a doplníme ji zbylou vodou. Tekutinu odložíme. |
3 | Ve woku rozpustíme máslo, přidáme kolečka cukety, drcený česnek a podusíme 3 minuty do změknutí. |
4 | Omáčka: ve woku rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmažíme a mícháme 1 minutu. Postupně přidáváme vývar z tresky. Přivedeme k varu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, nasekanou petrželovou nať, kopr a podle chuti sůl a pepř. |
5 | Třetinu směsi nalijeme do větší vymazané mělké zapékací mísy, překryjeme vrstvou cuket a přelijeme vrstvou omáčky. Pokryjeme vrstvou lasagní. Postup opakujeme, končíme vrstvou omáčky. |
6 | Posypeme čedarem a parmezánem a pečeme dozlatova 40 minut v troubě na 200 °C. |