Recept

Domácí tlačenka - bachořica

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 310 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 270 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36228
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
250 g Játra vepřová
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
500 g Vepřová kůže
2 kg Vepřová plec
2 ks Vepřové nožičky
1 ks Vepřový jazyk
2 kg Vepřový lalok
17 l Voda pitná
zálivka na tlačenku
30 g Česnek
0,5 kávová lžička Majoránka
500 ml Masový vývar
3 g Nové koření mleté
10 g Pepř černý mletý
80 g Sůl
Domácí tlačenka - bachořica
250 g Vepřové srdce

Nutriční hodnoty jedné porce

99% Kalorie 1,952 kcal
Kilojoule 8 168kJ
1% Sacharidy 4 g
226% Tuky 169 g
159% Sodík 3 g
177% Bílkoviny 99 g

Domácí tlačenka - bachořica postup přípravy receptu:

1

Omyjeme vepřové maso z plecka, dobře očistíme a omyjeme nožičky, tučné maso z hlavy (lalok), kůže, srdce, jazyk a játra.

2

Do velkého hrnce dáme všechno maso, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, celé 2 cibule, zalijeme vodou (asi 5-6 litrů) a pomalu vodu přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a vaříme přibližně 50 minut. Vyjmeme maso, aby nebylo úplně měkké. Pokud jsou uvařená játra, vyjmeme je též. Ostatní vaříme ještě dalších 40-60 minut.

3

Libové a tučné maso pokrájíme na kostky o velikosti sousta. Játra a srdce na malé kostičky, jazyk sloupneme a pokrájíme na kostky. Obrané maso z nožiček a kůže pomeleme na masovém strojku a vše dáme do velké mísy.

4

Scezený vývar (500 ml) z masa ochutíme solí, pepřem, majoránkou, mletým novým kořením, rozetřeným česnekem a maso zalijeme, dobře promícháme. Směsí naplníme umělá střeva na tlačenku (dají se v řeznictví koupit). Dobře uzavřeme a dáme vařit do většího hrnce s 5-6 litry vody. Tlačenka musí být ponořená.

5

Vaříme přibližně 2-2.5 hodiny při 90°C.

6

Uvařenou tlačenku položíme do studené vody (4-5 litrů), pak ji vyjmeme, osušíme, dáme na vál, zatížíme prkénkem a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept