Jablková žemlovka s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková žemlovka s rumem
Jablková žemlovka s rumem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36236 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr skořicový |
20 g | Cukr vanilka |
1 kg | Jablka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
120 g | Rozinky tmavé |
20 g | Strouhanka |
7 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Veka |
60 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 223,9mg |
Draslík | 425,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 392,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Strouhanka, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Rozinky tmavé, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková žemlovka s rumem postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme mléko, 25 g krupicového cukru, 3 vejce a vanilkový cukr. Veku nakrájíme na plátky, které namáčíme v připravené mléčné směsi. Ihned skládáme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. |
2 | Umytá jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme moučkový cukr, skořicový cukr, rozinky, ořechy, rum a naskládáme je na veku. V misce na tuhou hmotu vyšleháme 4 ks vejce, 25 g krupicového cukru, přisypeme 4 lžíce polohrubé mouky, 13 g kypřícího prášku, opatrně promícháme a vylijeme na jablka. Tak připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme asi 30 minut. |
3 | Upečenou žemlovku vybereme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce. Každou porci posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Žemlovku podáváme teplou na teplém talíři s vyšlehanou šlehačkou a politou čokoládovou polevou.