Recept

Jablková žemlovka s rumem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 36236
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

50 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
20 g Cukr vanilka
1 kg Jablka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
20 g Máslo čerstvé
0,5 l Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
100 g Ořechy vlašské
120 g Rozinky tmavé
20 g Strouhanka
7 ks Vejce slepičí
2 ks Veka
60 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 064kJ
20% Sacharidy 73 g
24% Tuky 18 g
5% Sodík 91 mg
25% Bílkoviny 14 g

Jablková žemlovka s rumem postup přípravy receptu:

1

V misce rozšleháme mléko, 25 g krupicového cukru, 3 vejce a vanilkový cukr. Veku nakrájíme na plátky, které namáčíme v připravené mléčné směsi. Ihned skládáme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech.

2

Umytá jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme moučkový cukr, skořicový cukr, rozinky, ořechy, rum a naskládáme je na veku. V misce na tuhou hmotu vyšleháme 4 ks vejce, 25 g krupicového cukru, přisypeme 4 lžíce polohrubé mouky, 13 g kypřícího prášku, opatrně promícháme a vylijeme na jablka. Tak připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme asi 30 minut.

3

Upečenou žemlovku vybereme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce. Každou porci posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Žemlovku podáváme teplou na teplém talíři s vyšlehanou šlehačkou a politou čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept