Jednoduchý recept

Jehněčí kostky s kořením pěti vůní

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36237
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Koření pěti vůní
2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika žlutá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 291kJ
2% Sacharidy 6 g
25% Tuky 19 g
0% Sodík 3 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jehněčí kostky s kořením pěti vůní postup přípravy receptu:

1

Maso z jehněčí kýty opláchneme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme žluté, červené a zelené papriky, které omyjeme, odstraníme z nich zrníčka a nakrájíme.

2

Do 2 lžic rozpáleného oleje v pánvi vložíme maso a zprudka orestujeme. Maso ochutíme zeleným pepřem, kořením kari, kořením pěti vůní a dáme ho stranou okapat.

3

Do druhé pánve nalijeme zbylý olej, necháme ho rozpálit a vhodíme papriku, kterou také zprudka orestujeme.

4

K paprice přidáme odložené jehněčí maso. Ještě zlehka tuto směs promícháme a krátce prohřejeme, poté podáváme.

Poznámka

Můžeme zdobit lístky pepřovníku. Koření pěti vůní nejen voní, ale je také velmi ostré, dochucujeme opatrně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept