Jehněčí kostky s kořením pěti vůní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kostky s kořením pěti vůní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
2 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Paprika žlutá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 213,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Koření pěti vůní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kostky s kořením pěti vůní postup přípravy receptu:
1 | Maso z jehněčí kýty opláchneme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme žluté, červené a zelené papriky, které omyjeme, odstraníme z nich zrníčka a nakrájíme. |
2 | Do 2 lžic rozpáleného oleje v pánvi vložíme maso a zprudka orestujeme. Maso ochutíme zeleným pepřem, kořením kari, kořením pěti vůní a dáme ho stranou okapat. |
3 | Do druhé pánve nalijeme zbylý olej, necháme ho rozpálit a vhodíme papriku, kterou také zprudka orestujeme. |
4 | K paprice přidáme odložené jehněčí maso. Ještě zlehka tuto směs promícháme a krátce prohřejeme, poté podáváme. |
Poznámka
Můžeme zdobit lístky pepřovníku. Koření pěti vůní nejen voní, ale je také velmi ostré, dochucujeme opatrně.