Recept

Fusilli s třemi druhy sýru

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36238

Ingredience

1 ks Bobkový list
900 ml Mléko polotučné
45 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mozzarella
3 g Muškátový oříšek
90 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
400 g Sýr Fontina
125 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
250 g Těstoviny Fusilli
1 polévková lžíce Tuk
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,230 kcal
Kilojoule 5 147kJ
21% Sacharidy 77 g
100% Tuky 75 g
97% Sodík 2 g
107% Bílkoviny 60 g

Fusilli s třemi druhy sýru postup přípravy receptu:

1

Mozzarellu, parmezán a sýr fontina nastrouháme.

2

Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka podle návodu. Procedíme je a dáme stranou.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko. Přidáme bobkový list a průběžně vaříme dohusta.

4

Odstavíme z ohně a odstraníme bobkový list, pak vmícháme fontinu, mozzarellu, 90 g parmezánu a těstoviny. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

5

Vymažeme velkou mělkou zapékací misku tukem a rozestřeme do ní těstovinovou směs. Posypeme strouhankou a zbývajícím parmezánem, předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept